Twee agenten in burger mishandeld en beschoten bij operatie in Parijse voorstad
Foto: rr

Twee agenten in burger zijn woensdagavond tijdens een operatie in de Parijse voorstad Herblay aangevallen, zwaar mishandeld en beschoten met hun eigen dienstwapens.

Drie daders vielen de agenten aan en beroofden hen van hun dienstwapens voor ze het vuur op de politiemensen openden. De daders zijn nog voortvluchtig, melden Franse media.

Een van de agenten zou in levensgevaar zijn. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft geschokt gereageerd en zijn steun uitgesproken aan de twee agenten. Op Twitter zei hij dat alles in het werk wordt gesteld om de daders te pakken.

In Frankrijk, vooral in de grote steden, is er al langer een haatcampagne aan de gang tegenover politiemensen. Ze worden vaak met valse oproepen naar plaatsen gelokt waar ze dan omsingeld worden door jongeren. Meestal blijft het bij duw- en trekwerk, en af en toe wordt een voertuig beschadigd.

Wat de aanleiding was van dit incident wordt momenteel onderzocht. De agenten namen volgens Franse media deel aan een operatie op het terrein toen ze werden aangevallen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig