Arsenal ontslaat mascotte, maar speler Mesut Özil biedt aan om salaris zelf te betalen

Mesut Özil (31) heeft een dinosaurus van uitsterven gered. Maandag maakte zijn club Arsenal bekend dat het Jerry Quy, de man die al 27 jaar lang clubmascotte ‘Gunnersaurus’ speelde, op straat zette. De in ongenade gevallen Özil biedt nu aan het loon van Quy over te nemen.

Het ontslag van Quy maakte deel uit van een ontslagronde bij de club in de nasleep van de coronacrisis. Bij de fans heerste echter vooral onbegrip, zeker gezien het nieuws op dezelfde dag kwam als die waarop Arsenal onder meer vijftig miljoen betaalde om middenvelder Thomas Partey over te nemen van Atlético Madrid.

Özil, die bij Arsenal een kleine 400.000 euro per week verdient maar door coach Mikel Arteta dit seizoen nog geen minuut speeltijd gegund werd, bood daarop maar aan zelf het loon van de ‘Gunnersaurus’ te betalen. “Ik was zo verdrietig dat Jerry Quy, onze beroemde en trouwe mascotte en deel van onze club ontslagen werd na 27 jaar. Daarom zou ik Arsenal graag willen vergoeden met zijn volledige salaris zolang ik voor Arsenal speel.” Dat zou nog één jaar zijn, want in 2021 loopt het loodzware contract van Özil af.