Greg Van Avermaet naar ziekenhuis na zware val in Luik-Bastenaken-Luik

Greg Van Avermaet is zondag zwaar ten val gekomen in Luik-Bastenaken-Luik. De kopman van CCC botste achteraan het peloton op een verkeerseiland en moest meteen opgeven. De onfortuinlijke olympische kampioen was een uur na de finish nog altijd in het Luikse ziekenhuis, waar na de scan niet meteen een breuk van de rechterschouder werd vastgesteld, maar hij zou wel de ligamenten van dat gewricht hebben gescheurd.

De olympisch kampioen was betrokken bij een valpartij in het peloton met de Australiër Jay McCarthy (BORA-hansgrohe), die wel door kon. Ook Yates kwam ten val en moest opgeven.

De wielrenners kwamen in botsing met een verkeerspaaltje op een vluchtheuvel. Wat beide renners, die werden overgebracht naar het ziekenhuis, precies overhielden aan de val op zo‘n 100 kilometer van de finish is nog niet bekend.

De kopman van CCC wordt wel nog verder onderzocht en klaagt over helse pijn aan die schouder. Indien deze diagnose bevestigd wordt, dan kan hij de resterende kasseiklassiekers vergeten en zijn focus onmiddellijk op het volgende seizoen richten.