Melania Trump gefrustreerd over kritiek in gelekt telefoongesprek
Foto: AFP

Stephanie Winston Wolkoff, een voormalige vertrouwelinge van Melania Trump, heeft een telefoongesprek dat ze met de first lady had vrijgeven .

Melania Trump heeft het in het gesprek onder andere over haar bezoek aan de Mexicaanse grens in de zomer van 2018. Daar werden migrantenkinderen gescheiden van hun ouders. Dat ze een jas droeg met het opschrift ‘Really don’t care. You?’, ‘Het kan me niet schelen. Jij?’, joeg tegenstanders en mensenrechtenorganisaties in de gordijnen.

Melania Trump gefrustreerd over kritiek in gelekt telefoongesprek
De jas dragen was geen goed idee Foto: Reuters

Ze werd er zwaar op afgerekend. En dat frustreert de first lady. ‘Ze zeggen dat ik medeplichtig ben. Dat ik zoals hem (Donald Trump, nvdr.) ben, dat ik niet genoeg tegen hem inga en niet genoeg doe’, vertelt Melania Trump. ‘Ik werk mij bijvoorbeeld kapot voor het kerstdiner en de decoratie. Who gives a fuck about Christmas stuff? Wie maalt er om kerst? Maar ik moet het wel doen, het is mijn plicht. En toch schrijft de pers dat ik niet genoeg doe om de kinderen en hun ouders te herenigen. Ik heb er alles aan gedaan, maar de kinderen moeten nu eenmaal door het proces en de wet respecteren. Gun me wat rust. Schreven de kranten iets toen Obama zoiets deed? De media zijn tegen ons en zou het échte verhaal nooit brengen.’

Het ‘zerotolerancebeleid’ waarbij migrantenfamilies van elkaar werden gescheiden, lokte veel verontwaardiging uit in 2018. Uiteindelijk draaide Trump de maatregel terug.

Controversieel boek

Stephanie Winston Wolkoff, die het onlangs verschenen boek Melania and Me: The Rise and Fall of My Friendship With the First Lady schreef, gaf de opname aan CNN. Stephanie Grisham, de stafchef van de first lady, beschuldigt nu Winston Wolkoff nu ervan ermee naar buiten te komen om de release een boost te geven. ‘Zij nam de first lady stiekem op om een smerig boek te promoten. Ze verbrak zo een verklaring tot geheimhouding; Ook de timing hiervan is verdacht (volgende maand zijn er de presidentsverkiezingen, nvdr.). Het is zielig en narcistisch.’