Aston Martin van koning Boudewijn volgende week geveild in Knokke-Heist
De Aston Martin die nog toebehoorde aan wijlen koning Boudewijn. Foto: EPA

Het Britse veilinghuis Bonhams veilt volgende zondag een BMW 507 Series II Roadster uit 1959 die nog toebehoord heeft aan koning Constantijn II van Griekenland en een Aston Martin DB2/4 3.0-liter Sports Saloon uit 1955 die nog van koning Boudewijn van België geweest is.

Voor de BMW wordt de waarde door Bonhams geraamd op 1,9 à 2,3 miljoen euro, voor de Aston Martin wordt uitgegaan van 250.000 tot 300.000 euro. Dat heeft het veilinghuis aangekondigd.

De Zoute Sale, een oldtimerveiling die jaarlijks plaatsvindt tijdens de Zoute Grand Prix in de mondaine badplaats Knokke-Heist, gaat dit jaar omwille van het coronavirus onder andere omstandigheden door. Slechts een beperkt aantal aanwezigen wordt op zondag 11 oktober toegelaten, maar de veiling is wel live te volgen via de website van Bonhams.

De Zoute Grand Prix werd uitgesteld naar 2021. De Zoute Rally, de traditionele afsluiter van het rallyseizoen voor oldtimers, gaat wel door maar wordt uit veiligheidsoverwegingen een volledig private editie, met een beperkt aantal deelnemers en zonder publiek.

Behalve de auto’s van koningen Constantijn II en Boudewijn worden nog een aantal andere zeer exclusieve wagens geveild, waaronder een Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso uit 1963, met een waarde die geraamd wordt tussen 1,6 en 1,8 miljoen euro.