Nederlandse ijshockeyteams trekken zich terug uit BeNeLeague
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De Nederlandse ijshockeyteams die uitkomen in de BeNeLeague hebben zich voor komend seizoen teruggetrokken. De onzekere situatie rond het coronavirus leidde vrijdagavond tot dit besluit. Het gaat om de clubs uit Den Haag, Geleen, Heerenveen, Nijmegen en Zoetermeer.

“Het was een enorm moeilijke beslissing”, reageerde voorzitter Danny Micola van de stichting achter de BeNeLeague. “Het is deze week vijf jaar geleden dat de competitie van start ging en de Nederlandse en Belgische teams hebben mooie seizoenen gespeeld. Door de unieke en nare situatie waarin we als maatschappij verkeren kunnen we dat voor dit jaar geen vervolg geven.”

Lang is gewerkt aan een competitiestart op 1 december, maar de maandag door de Nederlandse premier Rutte aangekondigde extra maatregelen waren funest voor de plannen. “De beslissing om geen publiek toe te staan is weliswaar maar voor drie weken, maar niemand weet hoe de situatie dan is. Onder die voorwaarden was het voor te weinig clubs mogelijk om op financieel verantwoorde wijze aan de BeNeLeague deel te nemen”, aldus Micola.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig