“Met IBO-trajecten testen we het groeipotentieel van een kandidaat in de praktijk”
Foto: VDAB

“In de schoonmaaksector is inclusiviteit een must”, zegt Michiel Vandeweyer, CEO van HiGENiUS. “Voor ons is het essentieel dat mensen de juiste competenties hebben, nationaliteit doet niet ter zake.” Hoe vindt hij de juiste mensen in het coronatijdperk?

De naam van het Limburgse schoonmaakbedrijf HiGENiUS zegt het helemaal: het draait hier niet zomaar om hygiëne. De ongeveer 150 medewerkers zijn ware schoonmaakgenieën. Voor CEO Michiel Vandeweyer is beroepstrots geen ijdel woord, belangrijk in een sector die levensnoodzakelijk is, maar waar door sommigen nog te vaak op wordt neergekeken.

HiGENiUS is sinds zeven jaar actief in de professionele schoonmaak. Daarvoor was het bedrijf al negen jaar actief als verkoper van schoonmaakproducten. HiGENiUS werkt niet voor particulieren, maar enkel voor B2B-klanten. Het bedrijf heeft drie takken: de volledige schoonmaak van bedrijfsgebouwen (zowel industrieel als kantoorruimtes), het verdelen van gespecialiseerde schoonmaakproducten en reinigingsmachines, en een inschakelingsbedrijf.

Golven

Geschikte mensen vinden is een constante oefening, zegt Michiel Vandeweyer. “Het gaat in golven. Sinds corona is er minder schaarste op de arbeidsmarkt en is het minder moeilijk om medewerkers te vinden. Eens de arbeidsmarkt weer aantrekt, zullen er weer mensen uitstromen naar jobs die beter aangeschreven staan.”

Schoonmakers hebben – onterecht – minder maatschappelijk aanzien, maar Michiel Vandeweyer doet er alles aan om dat imago te doorbreken, zijn bedrijf te onderscheiden en te werken aan het gevoel van eigenwaarde van de medewerkers, onder andere ook om ze langer aan boord te houden.

“Wij profileren ons als een familiaal en maatschappelijk verantwoord bedrijf. Wij willen als familiebedrijf een leuke omgeving bieden met veel respect voor de mensen. Dat spelen we nadrukkelijk uit in onze employer-branding, en het klopt ook met wie we echt zijn. We zorgen ervoor dat mensen zich goed voelen bij ons. We willen tevreden medewerkers, zij zijn het kapitaal zonder wie we niet kunnen functioneren. We zorgen goed voor onze mensen en voorzien hen bijvoorbeeld van kwaliteitsvolle werkkledij die er goed uitziet. Onze mensen zorgen voor propere kantoren waar het aangenaam is om te werken en voor hygiënische productieomgevingen, wat zeker in de voedingssector een essentiële voorwaarde is. Het is soms vuil werk, maar we zorgen altijd en overal voor veiligheid door persoonlijke beschermingsmiddelen.”

Voor de werving en selectie is VDAB de geprefereerde partner van het bedrijf. “VDAB beschikt over goede wervingstools om vacatures te plaatsen. Ik kan in de VDAB-databank op zoek naar welomschreven profielen en krijg geschikte mensen voorgesteld door VDAB. Bovendien vermijd ik zo de meerkost van interimwerk.”

“Met IBO-trajecten testen we het groeipotentieel van een kandidaat in de praktijk”
Foto: VDAB

Inclusiviteit

Diversiteit is voor HiGENiUS niet alleen een noodzaak, maar ook een vanzelfsprekendheid. “De meeste mensen in de schoonmaak zijn laaggeschoold. Het bedrijf ligt in Genk en we stellen allerlei verschillende nationaliteiten te werk: Bulgaren, Turken, Spanjaarden, … Voor ons is het essentieel dat mensen de juiste competenties hebben, nationaliteit doet niet ter zake. In sommige functies is kennis van het Nederlands natuurlijk wel vereist. De belangrijkste competenties waar we naar op zoek zijn? We zoeken mensen die willen werken, punctueel zijn, de juiste houding aannemen in contacten met klanten en fysiek de job aankunnen. We gaan altijd in dialoog met de klant, luisteren naar zijn wensen en zoeken een goede match.”

HiGENiUS werkt intensief samen met VDAB, niet alleen om vacatures in te vullen, maar ook rond opleidingen, inschakeltrajecten en taallessen op de werkvloer. “VDAB geeft ons advies over bepaalde kansengroepen zoals oudere en jongere werknemers, en mensen met een arbeidsbeperking. En de organisatie toont ons de weg naar premies die aan de tewerkstelling van kansengroepen verbonden zijn. Ik ben heel tevreden over de samenwerking met VDAB. Bij VDAB heb je contactpersonen per statuut, stuk voor stuk experts in hun vakgebied. Elk statuut vereist een andere soort opvolging en deze experts zijn daar goed van op de hoogte.”

IBO-trajecten

Michiel Vandeweyer is een groot voorstander van IBO-trajecten, waarbij sollicitanten de job kunnen leren op de werkvloer. “De mogelijkheid om een IBO-traject op te starten, trekt ons over streep voor sommige profielen. Het is altijd ons doel om in samenspraak met VDAB de kandidaat een opleiding te geven om hem daarna gewoon contractueel in dienst te nemen. Slechts uitzonderlijk valt iemand af onderweg. Doorgaans is het een goede manier om het groeipotentieel van een kandidaat in de praktijk te testen. We gebruiken IBO trouwens niet alleen voor schoonmaak, maar ook voor ICT- en kantoormedewerkers. Veel mensen zijn gebaat bij een opleiding op de werkvloer en als werkgever is het ook financieel interessant omdat die alleen een opleidingspremie betaalt.”

Maatwerkbedrijf

In 2019 richtte HiGENiUS samen met een andere partner het maatwerkbedrijf Poetskracht op. Het doel: langdurig werkzoekenden en andere mensen die niet meteen op de reguliere arbeidsmarkt terechtkunnen, opnieuw tewerkstellen. Het is een mooie win-winsituatie. Voor Michiel Vandeweyer is het een vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen en een manier om een extra arbeidsreserve aan te boren. Voor de werknemers is het een manier om aan de slag te geraken, zelfvertrouwen te kweken en mogelijk door te stromen naar het reguliere circuit. “Het gaat om mensen die begeleiding nodig hebben. We werken met ploegjes van een viertal personen, waarvan drie een integratietraject volgen en de vierde een meewerkende begeleider is. Het duurt voor deze mensen wat langer om een opdracht te voltooien, maar dankzij subsidies is het werk per uur iets goedkoper. Je eindigt dus ongeveer met dezelfde prijs. Heel wat van onze klanten gaan mee in dit verhaal, bijvoorbeeld de Stad Genk en de Stroopsite in Borgloon.”

Ben jij ook op zoek naar de juiste tools als werkgever?
Je vindt ze hier »