“We kunnen alleen succesvol zijn als we maatschappelijk relevant zijn”
Jef Volders (links), Dimas Van Gorp (rechts) Foto: VDAB

Coronacrisis? Niet bij spelletjesmaker Cartamundi. Het bedrijf zag niet alleen de vraag naar kaarten en bordspellen toenemen, maar besloot ook mondmaskers te produceren. Cartamundi verdiepte zijn samenwerking met VDAB en zet volop in op het nieuwe werken.

“Mijn dochter van zes denkt dat ik de hele dag spelletjes zit te spelen op mijn werk”, lacht Jef Volders, Vice President HR Europe bij Cartamundi. Wat het imago van het bedrijf bij de allerjongste generatie betreft, zit het dus wel snor. Maar zelfs voor een spellenproducent blijft het moeilijk om vacatures ingevuld te krijgen. Momenteel staan er een 25-tal jobs open in Turnhout. We praatten met Jef Volders en recruiter Dimas Van Gorp, verantwoordelijk voor de aanwerving en selectie in België, over de vele uitdagingen van HR in deze bijzondere tijden.

Spelen boomt

Cartamundi is de grootste producent en verkoper van kaarten en spelletjes ter wereld, met klinkende namen als Monopoly, UNO, Trivial Pursuit en ga zo maar door. Toen tijdens de lockdown iedereen thuiszat, boomden gezelschapsspelen als nooit tevoren. En ook vandaag blijft het hard werken om de gestegen vraag wereldwijd bij te benen.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, kwam een van de medewerkers op het idee om het dreigende tekort aan mondmaskers in België op te vangen. “Onze zeer geëngageerde aandeelhouders zagen meteen een unieke kans om maatschappelijk relevant te zijn”, zegt Jef Volders. “Dus hebben we de nodige partners gezocht en zijn we begonnen. Afgelopen maand rolden de eerste hoogwaardige mondmaskers uit een volledig nieuwe machine.”

Online event

Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Zo zette VDAB samen met Cartamundi een online event op om werkzoekenden te bereiken voor de vele productievacatures die openstaan bij Medimundi, de spin-off voor mondmasker van Cartamundi. Dimas Van Gorp: “Ik gaf een presentatie over het bedrijf en stelde de vacatures voor aan vijftien door VDAB geselecteerde werkzoekenden en vier VDAB-opleidingsverantwoordelijken. Drie van de werkzoekenden hebben gesolliciteerd, twee van hen hebben we uitgenodigd voor een gesprek. Ik heb ook veel geleerd van de opleidingsverantwoordelijken. VDAB biedt een aantal opleidingen aan van profielen die voor ons heel interessant kunnen zijn, zoals onderhoudstechniekers, operatoren en grafici. Daar gaan we in de toekomst vaker gebruik van maken. Hetzelfde geldt voor de verschillende stagemogelijkheden, zoals de beroepsinlevingsstages waarover ik heel wat bijleerde tijdens een webinar van VDAB. Waar de samenwerking met VDAB zich vroeger beperkte tot het posten van onze vacatures op zijn website, hebben we nu een heel veelzijdige partner ontdekt waar we in de toekomst veel intensiever mee zullen samenwerken.”

“We kunnen alleen succesvol zijn als we maatschappelijk relevant zijn”
Foto: VDAB

Het nieuwe werken

Voor kantoormedewerkers is er een tijd voor en een tijd na corona, zegt Jef Volders. “We waren voor corona al bezig met telewerk, maar hebben er nu echt stevig en blijvend op ingezet. Niet alleen in België, maar wereldwijd merken we dat medewerkers behoefte hebben aan een gezonde mix van thuis- en kantoorwerk, waarbij twee à drie dagen per week op kantoor voor de meeste mensen de beste work-lifebalance oplevert. Van starters verwachten we wel dat ze aanvankelijk wat meer naar kantoor komen en voor sommige meetings kan aanwezigheid vereist zijn, maar in de regel zijn thuis- en kantoorwerk voor ons nu volledig evenwaardig. In de productie is aanwezigheid natuurlijk wel vereist. Daar zorgden we onder andere voor extra kleedkamers en veel andere veiligheidsmaatregelen om de risico’s op besmetting zo klein mogelijk te houden.”

Opportuniteiten

Het nieuwe werken biedt nieuwe kansen op de arbeidsmarkt, voorspelt Jef Volders. “In heel Europa blijft het moeilijk om technische en andere profielen te vinden. We moeten als industrie concurreren met sectoren zoals de farma en chemie, en we zoeken allemaal technici, ingenieurs, ICT’ers, commerciële, finance- en HR-medewerkers. Door het nieuwe werken wordt mobiliteit een minder groot pijnpunt bij aanwervingen. Als je maar een dag op kantoor moet zijn en je kunt buiten de files om rijden, kunnen wij eigenlijk ook actiever rekruteren in pakweg Oost-Vlaanderen. De talentpool wordt dus groter. Maar louter op salaris zullen we de strijd niet winnen. Het zal een cultuurstrijd zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we alleen succesvol zullen zijn als we maatschappelijk relevant zijn. Gelukkig maken we een product dat veel mensen aanspreekt, maatschappelijk relevant is en gewoon leuk is.”

Ben jij ook op zoek naar de juiste tools als werkgever?
Je vindt ze hier »