“Wij zoeken mensen met het hart op de juiste plaats”
Foto: VDAB

De woonzorgsector stond de laatste maanden in de spotlights, positief én negatief. Het personeelstekort blijft hoog. Creatieve oplossingen bieden de uitweg. “Wij zoeken mensen met het hart op de juiste plaats.”

Els Martens is operationeel directeur van Campus Dommelhof in Tielt-Winge, een instelling met 128 bedden in het woonzorgcentrum, 14 bedden in het herstelverblijf en een aantal assistentiewoningen in aanbouw. Door een proactieve aanpak en een dosis geluk bleef de campus tot op heden coronavrij.

Dat er vandaag opnieuw spontane sollicitaties binnenlopen, is deels daar aan te danken, denkt Els Martens. “Ik geloof dat de lockdown veel mensen buiten de zorgsector de kans heeft gegeven om alles op een rijtje te zetten en over de zin en onzin van hun werk na te denken. In onze sector zijn we al die tijd blijven doorgaan en komt die reflex nu pas. In spontane sollicitaties merk ik dat mensen ander werk zoeken omdat ze niet akkoord zijn met de manier waarop de organisatie waar ze werken met de crisis is omgegaan. Corona maakt werkzoekenden dus gevoeliger voor visie en waarden. Wij zijn tijdens de crisis altijd met beide voeten op de grond gebleven en heel nuchter op de omstandigheden blijven inspelen. Het is misschien vreemd om te zeggen, maar de periode waarin we geen bezoek mochten ontvangen, was ook een hele leuke periode omdat er heel veel initiatieven kwamen van de werkvloer. We hebben veel gelachen en het onze bewoners zo aangenaam mogelijk gemaakt. Ik merk dat onze Facebook-berichten daarover bij veel sollicitanten een gevoelige snaar hebben geraakt.”

“Wij zoeken mensen met het hart op de juiste plaats”
Foto: VDAB

Automatische match

Ondanks de spontane sollicitaties blijft het moeilijk om voldoende mensen te vinden en aan boord te houden, klinkt het bij Els Martens. Niet alleen verpleegkundigen - een knelpuntberoep - maar ook zorgkundigen en zelfs ondersteunend personeel voor de keuken en het onderhoud worden erg schaars.

Voor werving en selectie zweert Els Martens bij VDAB. “Als meest bekende rekruteringsorganisatie bereikt VDAB een zeer breed publiek. Ze beschikken over een zeer toegankelijke online tool waarop we zelf onze vacatures kunnen plaatsen, aanpassen en weghalen. Meteen na de plaatsing van een vacature krijg je automatisch matches uit de databank: ‘De volgende personen hebben de gevraagde competenties en vaardigheden.’”

“Natuurlijk moet je een en ander nog verder bevragen in een persoonlijk gesprek en samen uitmaken of er een match is. We werken ook met VDAB samen voor IBO’s en de begeleiding van anderstaligen. Met dien verstande dat we deze mensen enkel inschakelen in ondersteunende functies. Voor zorg- en verpleegkundigen is een basiskennis van het Nederlands vereist om te kunnen communiceren met onze bewoners en de geneesheren.”

Out of the box

Campus Dommelhof bedacht ook een manier om mensen zonder diploma en anderstaligen te laten instromen als zogenaamde huisvaders of huismoeders. Dat zijn mensen die niet alleen onderhoud en logistiek doen, maar ook helpen bij de maaltijden. “Het is een manier om het beroep van onderhoudsmedewerker op te waarderen en aantrekkelijker te maken. De vooropleiding is onbelangrijk, maar je moet het hart op de juiste plaats hebben. Zulke mensen worden, in overleg met VDAB, vaak binnen een IBO tewerkgesteld. Ze worden intensief begeleid en dienen zich binnen een vooraf afgesproken termijn bepaalde competenties eigen te maken zodat ze volwaardig kunnen instappen in de functie. Wanneer die mensen de smaak te pakken hebben, trachten we ze te motiveren om een opleiding tot zorgkundige te volgen.”

“Er zijn heel wat opleidingstrajecten waarin extra educatief verlof voorzien is. Zorgkundigen kunnen zich dan weer bijscholen tot verpleegkundige, maar die vertrekken achteraf vaak naar ziekenhuizen. Die zijn aantrekkelijk voor jonge mensen die vooral technische taken willen verrichten. Iets dat we proberen te compenseren door het werk binnen onze eigen campus zo aantrekkelijk mogelijk te maken, met veel variatie in het werk en de nodige verantwoordelijkheid.”

Ben jij ook op zoek naar de juiste tools als werkgever?
Je vindt ze hier »