Voorzitter van Federatie Algemene Bouwaannemers doodgestoken in Jette
Foto: if

In de Honoré Longtinstraat is dinsdagavond Frank Goes (54) om het leven gebracht met enkele messteken. Goes werd twee jaar geleden benoemd tot voorzitter van de Federatie van Algemene Bouwaannemers (Faba). De politie tast in het duister over het motief. De dader is nog op de loop.

Omstreeks half zeven werd de Honoré Longtinstraat in de Brusselse gemeente Jette opgeschrikt door een brutale steekpartij. Een kotstudent zag alles gebeuren en liep meteen naar buiten. Ze vond haar kotbaas, Frank Goes, die lag dood te bloeden na enkele messteken. De jongedame verwittigde de hulpdiensten en probeerde hem tevergeefs te reanimeren. Zelf zag ze hoe de verdachte te voet wegvluchtte. Het zou gaan om een man van Afrikaanse origine. ‘Maar voor het overige was zijn gezicht verhuld door een pet en een mondmasker’, verklaarde de studente, die behoorlijk onder de indruk was van de moord.

Studentenkoten

Goes werd in 2018 benoemd tot voorzitter van de Federatie van Algemene Bouwaannemers (Faba), dat deel uitmaakt van de Confederatie Bouw. De 55-jarige man bezit onder andere in het Brusselse heel wat vastgoed, waaronder studentenkoten. Zijn algemene bouwonderneming Goes nv bestaat al sinds 1944 en is ondertussen al aan een vierde generatie toe. Immo Goes staat in voor het beheer van de talloze koten die de man verhuurt aan studenten.

Goes’ zoon woont in de straat waar de moord plaatsvond. Allicht keerde hij net terug van een bezoek aan zijn zoon toen hij om het leven werd gebracht. De familie wilde niet reageren.

Het blijft vooral onduidelijk wat de precieze aanleiding was voor de moord. De federale gerechtelijke politie takelde Goes’ auto voor sporenonderzoek. Ook woensdag waren speurders nog volop bezig met buurtonderzoek in de hoop een beter zicht te krijgen op het motief en de verdachte.