Aantal coronadoden in België stijgt tot boven 10.000

In ons land zijn er meer dan 10.000 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Intussen blijft het aantal besmettingen stijgen, maar nog steeds aan een trager tempo.

Het coronavirus heeft in België al aan 10.001 mensen het leven gekost. Dat blijkt woensdagmorgen uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano. In totaal zijn ook al 117.115 bevestigde besmettingen vastgesteld in ons land.

De stijging van het aantal besmettingen blijft wel almaar trager verlopen. In de week van 20 tot 26 september zijn er in België gemiddeld 1.550,6 bevestigde coronabesmettingen per dag vastgesteld. In vergelijking met een week eerder is dat een stijging met nog 9 procent.

In die periode zijn gemiddeld 4,3 mensen per dag overleden. Op weekbasis is dat een lichte stijging (+0,9).

Afgelopen week werden gemiddeld ook 66,7 mensen per dag opgenomen in het ziekenhuis, 14,6 meer in vergelijking met 7 dagen geleden. Er liggen momenteel 716 mensen in het ziekenhuis, van wie er 150 op een afdeling intensieve zorgen liggen.

Op zondag 27 september lag het reproductiegetal, het getal dat aangeeft hoeveel mensen een besmet persoon besmet, op 1,17. Dat betekent dat een persoon gemiddeld meer dan één andere persoon besmet en dat de epidemie dus nog niet aan het krimpen is. Maar het getal daalt wel: op zondag 13 september stond het nog op 1,47. Er zijn nog geen gegevens bekend voor latere dagen.