Gemeente Sint-Joost-ten-Node neemt extra maatregelen
Emir Kir, ex-PS’er, wijst naar de hoge bevolkingsdichtheid van zijn gemeente. Foto: Herman Ricour

De gemeente Sint-Joost-ten-Node rapporteert de meeste positieve coronatests in ons land. De burgemeester van de Brusselse gemeente, Emir Kir, roept daarom de gemeentelijke crisiscel samen om nieuwe verstrengingen op te leggen. Wellicht gaan het gemeentelijk zwembad en de sportzalen dicht.

Met 629 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners afgelopen week ligt de besmettingsgraad in Sint-Joost-ten-Node het hoogste in het hele land. Burgemeester Emir Kir ziet zich daardoor genoodzaakt extra maatregelen te nemen, schrijft de krant La Capitale.

Zwembad, jeugdcentra en sportzalen sluiten

Een crisiscel van de gemeente buigt zich maandag over bijkomende verstrengingen. Emir Kir laat alvast weten dat het zwembad van Sint-Joost, de jeugdcentra en de sportzalen dicht zullen gaan. ‘Dat zijn de voornaamste besmettingshaarden’, zegt de burgemeester. Daarnaast blijft in de gemeente in geval van een verplichte quarantaine twee weken afzondering verplicht.

Kir vindt de hoge besmettingsgraad niet onverwacht: ‘We hebben de hoogste bevolkingsdichtheid, het hoogste aantal jongeren van het Gewest en per vierkante meter het hoogste aantal horecazaken’, aldus Kir. ‘Er is hier veel activiteit, omdat we vlak bij het Noordstation en het stadscentrum liggen. De gemeente wordt dan ook voortdurend doorkruist door ambtenaren en pendelaars.’