Jeugdproduct Marco Kana (18) verlengt tot 2025 bij Anderlecht, dat afscheid neemt van clubdokter
Foto: Olivier Matthys

Anderlecht heeft vrijdag laten weten dat het contract van Marco Kana verlengd werd tot juni 2025. Het 18-jarige jeugdproduct zal zijn carrière dus langer verderzetten bij de club.

Kana kwam voor het eerst in actie voor de eerste ploeg van Anderlecht in augustus 2019. De verdedigende middenvelder, die ondertussen begonnen is met zijn studies in de toegepaste economie aan de VUB, lag al onder contract tot 2023.

Dit seizoen speelde Kana twee volledige wedstrijden voor het team van Vincent Kompany, tegen Moeskroen (1-1) en KV Oostende (2-2). RSCA, voorlopig ongeslagen in het nieuwe seizoen, staat momenteel op de vijfde plaats in het klassement met twaalf punten na zes speeldagen. Anderlecht ontvangt komende zondag Eupen.

Exit clubdokter Kristof Sas

Nog nieuws vanop Neerpede vandaag. Anderlecht heeft afscheid genomen van clubdokter Kristof Sas. De spoedarts van het AZ Glorieux-ziekenhuis in Ronse was in het verleden ook actief bij Club Brugge. Anderlecht maakte nog geen vervanger bekend. “De club kijkt terug op een goede en professionele samenwerking met Kristof. We danken hem voor zijn inzet de afgelopen seizoenen en we wensen Kristof veel succes toe met het vervolg van zijn carrière”, klinkt het op de website.