Agent doodgeschoten in Londen
Foto: AFP

In het zuiden van Londen is vannacht een politieagent doodgeschoten aan het Croydon politiekantoor.

Het schot werd omstreeks 2 uur ’s nachts gelost door een 23-jarige man die in hechtenis werd gehouden. De agent overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De schutter probeerde daarna zelf uit het leven te stappen, maar werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie loste geen schoten tijdens het incident.

Het is nog niet duidelijk hoe iemand in hechtenis nog een wapen op zak kon hebben. Een agent zegt tegen BBC dat het mogelijk komt door de coronacrisis, dat agenten minder geneigd zijn om mensen aan te raken. Daarnaast is het ook niet altijd de gewoonte om iemand te fouilleren, dat hangt af voor welk misdrijf iemand wordt opgepakt. Hetzelfde geldt voor handboeien.

Commissaris Cressida Dick zegt mee te leven met de familie, collega’s en vrienden. ‘We steunen de familie en hebben een team dat de agenten en getuigen van het incident ondersteunt’, aldus Dick. ‘Wanneer een collega overlijdt tijdens het werk, gaat de schok en het verdriet door onze gemeenschap. We zullen onze collega missen.’

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.