Geen toeschouwers op Muur van Geraardsbergen en Bosberg tijdens BinckBank Tour
Foto: BELGA

Komende week zaterdag mogen er tijdens de slotrit van de zeventiende editie van de BinckBank Tour (WorldTour) geen toeschouwers postvatten op de Muur van Geraardsbergen, Bosberg en de zone rond het Denderoord, zo maakte de stad Geraardsbergen vrijdag bekend.

“Jaarlijks zakken zo’n 5.000 wielersupporters naar Geraardsbergen af om de BinckBank Tour live mee te maken. 1.500 onder hen vatten post op de Muur. Dit jaar lijkt thuis kijken echter de veiligste en beste optie”, klinkt het in een mededeling van het stadsbestuur.

De terrassen op de Markt in Geraardsbergen zijn wel toegankelijk voor toeschouwers. Eens de beschikbare zitplaatsen zijn ingenomen, wordt de Markt echter afgesloten. De aankomstzone op de Vesten is niet toegankelijk voor het publiek. Overal op het parcours zij social distancing van anderhalve meter en het dragen van een mondmasker verplicht.

Vanwege de coronacrisis staat er dit jaar een ingekorte editie van de BinckBank Tour op de agenda, van dinsdag 29 september tot en met zaterdag 3 oktober. Startplaats van deze Belgisch-Nederlandse rittenkoers is de Belgische kuststad Blankenberge.

Vorig jaar ging de eindzege naar Laurens De Plus. Hij haalde het toen met 35 seconden op Oliver Naesen en 36 seconden op Tim Wellens.

# Belga context ## Related article(s) [BinckBank Tour - Belgisch-Nederlandse ritt...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)