Al 46 studenten Europacollege positief
Foto: rr

In het Europacollege in Brugge hebben nog eens 24 studenten positief getest op het nieuwe coronavirus. Dat bevestigt de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V). In totaal hebben nu al 46 studenten positief getest.

Vorige week bleken al 22 studenten van het Europacollege positief te zijn. Daarop werden alle 350 studenten in quarantaine geplaatst. Zij mogen alleen nog buitenkomen voor essentiële verplaatsingen, naar de apotheker of naar de winkel. Wie positief is, moet op de kamer in quarantaine blijven, en anderen vragen om voor hen boodschappen te doen.

Ondertussen blijken nog eens 24 studenten besmet te zijn. De directie van de school en burgemeester De fauw hebben beslist om de quarantaine van twee weken te behouden. ‘De Veiligheidsraad heeft de quarantaine verkort naar zeven dagen, maar wij houden ons op twee weken voor alle veiligheid’, zegt de burgemeester.

De politie van Brugge ziet erop toe dat de studenten de quarantainemaatregelen strikt volgen. Wie dat niet doet kan een boete van 250 euro krijgen.

Ondertussen wordt volop aan contacttracing gedaan. ‘We zijn aan het uitzoeken of studenten op café of op restaurant zijn geweest en waar precies. Zo kunnen we de besmettingen in de stad beperken.’

Volgende week worden de studenten opnieuw getest.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig