Ruben Bemelmans grijpt naast ticket voor hoofdtabel Roland Garros na regenachtige dag in Parijs
Foto: BELGA

Ruben Bemelmans (ATP 223) is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de hoofdtabel van Roland Garros. De Limburger verloor donderdag in de derde en laatste kwalificatieronde van de Duitser Daniel Altmaier (ATP 184).

Na een uur en 42 minuten stond de 6-3, 1-6 en 6-3 eindstand op het bord. Door de regen lag de wedstrijd in het begin van de derde set een tijdje stil. De 32-jarige Bemelmans hoopte voor de derde keer de hoofdtabel van Roland Garros te bereiken. In 2015 werd hij uitgeschakeld in de eerste ronde, in 2018 was de tweede ronde het eindstation.

Vrijdagochtend (vanaf 10 uur) komt nog Kimmer Coppejans (ATP 160) in actie in de laatste voorronde. Hij moet voorbij de Italiaan Marco Cecchinato (ATP 110). Arthur De Greef (ATP 326) verloor maandag al zijn eerste kwalificatieronde.

David Goffin (ATP 12) is als enige Belgische man rechtstreeks gekwalificeerd voor de hoofdtabel.

“Hoop nog op deelname aan European Open in Antwerpen”

“Financieel kan ik niet klagen, want het prijzengeld op mijn niveau stijgt”, vertelde Bemelmans aan Belga. “Er blijft wel een groot verschil tussen de derde kwalificatieronde en de hoofdtabel.” De Limburger strijkt 25.600 euro op, als hij de kwalificaties overleefd had kreeg hij 60.000 euro.

Bemelmans beleeft het meest bijzondere seizoen uit zijn carrière. “Het is heel raar, voor iedereen. Gelukkig verlies ik geen ATP-punten. Hopelijk is alles volgend jaar beter, maar ik vrees ervoor. Het is moeilijk om toernooien te spelen, zeker voor spelers rond de 250e plaats. Er zijn weinig perspectieven. Ik heb geen idee waar ze mij nog gaan toelaten, dus ik heb mij simpelweg overal ingeschreven.”

De komende weken werkt Bemelmans twee Challengers af, daarna hoopt hij op ATP Antwerpen. “Dick Norman heeft beloofd dat de hoogst gerangschikte Belg een wildcard krijgt en de tweede hoogst gerangschikte, en dat ben ik, een wildcard voor de kwalificaties.”