Nill De Pauw kan debuut maken voor nationale ploeg van Congo, met nog andere bekende namen
Foto: Photo News

De Congolese bondscoach Christian Nsengi-Biembe heeft dinsdag zijn selectie bekendgemaakt voor de vriendschappelijke interlands van Congo volgende maand tegen Burkina Faso (9 oktober) en Marokko (13 september). Daarbij zat één verrassende naam voor de Belgische voetballiefhebber. Nill De Pauw, momenteel aan de slag bij Antwerp, kan zijn debuut maken voor Congo.

De intussen dertigjarige De Pauw, zoon van een Belgische vader en een Congolese moeder, werd geboren in Kinshasa, maar zijn gezin maakte al binnen zijn eerste levensjaar de oversteek naar België.

Daar voetbalde De Pauw de voorbije jaren voor Sporting Lokeren (2008-2015), de club waar hij zijn jeugdopleiding kreeg, Zulte Waregem (2017-2019) en sinds deze zomer Antwerp. Tussendoor waren er buitenlandse avonturen bij het Franse Guingamp (2015-2017), het Turkse Rizespor (najaar 2019) en het Griekse Atromitos (voorjaar 2020).

De Pauw doorliep al jeugdelftallen van België, maar werd nooit opgeroepen voor de Rode Duivels.

Naast De Pauw behoren ook Edo Kayembe (Anderlecht), Jordan Botaka (Gent), Fabrice N’Sakala (ex-Anderlecht), Chancel Mbemba (ex-Anderlecht), Christian Luyindama (ex-Standard) en Neeskens Kebano (ex-Charleroi en Genk) tot de Congolese selectie.