200 mensen zoeken naar vermiste jongen in Mortsel
Foto: rr

In het Antwerpse Mortsel is donderdag een 12-jarige jongen als vermist opgegeven. De politie heeft voorlopig geen aanwijzingen van kwaad opzet, maar houdt rekening met alle scenario’s. Familie en vrienden organiseerden vrijdagavond een zoekactie in de wijde omgeving.

Child Focus, politie en parket hebben een opsporingsbericht verspreid.

Ilias was donderdagochtend met de fiets naar zijn school vertrokken, het Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege aan de Rombaut Keldermansstraat in Edegem, zo’n twee kilometer van zijn woning vandaan. Volgens een tante hebben zijn medeleerlingen hem daar nog gezien, maar daarna is Ilias verder gefietst.

Op camerabeelden is hij om 8.18 uur te zien ter hoogte van het Q8-tankstation aan de Groenenborgerlaan in Wilrijk. Hij fietst op dat moment richting het centrum van Wilrijk. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Ilias had zijn gsm niet mee. Hij heeft ook geen identiteitspapieren of geld mee.

Het onderzoek naar de onrustwekkende verdwijning is in handen van de lokale politiezone Minos. Die zoekt onverminderd verder naar de jongeman. ‘Er zijn op dit moment geen aanwijzingen van een misdrijf of een tussenkomst van derden.’

Familieleden en kennissen kamden vrijdag de wijde omgeving rond zijn woning uit hield vanaf 17 uur een grote zoekactie. Ook zijn school verspreidde flyers.

De politie kreeg naar eigen zeggen al heel wat tips. ‘We hebben al gezocht in de nabije natuurdomeinen’, zegt commissaris Johan Wonnink van de politiezone Minos. ‘Dat de familie nu zelf een zoektocht organiseert is begrijpelijk, maar wat ons betreft is het niet zinvol want we hebben geen enkele aanwijzing waar er precies moet worden gezocht.’

Blauw-zwarte rugzak

Wie Ilias ziet, wordt met aandrang gevraagd om de politie te contacteren. Hij rijdt op een blauw-grijze mountainbike met spatborden en een beige zadel van het merk Scott en het type ‘Sub Comfort 20 Men’. Hij draagt een zwarte fietshelm en is 1,62 meter groot. Hij heeft bruin golvend haar en draagt een metaalkleurige bril. Hij draagt een marineblauwe regenjas met twee horizontale okerkleurige strepen vooraan met daartussen een witte streep. Hij heeft ook witte sneakers aan en draagt een blauw-zwarte rugzak van het merk Eastpak.

Hebt u informatie? Bel dan gratis de politie op 0800/30.300 of mail naar opsporingen@police.belgium.eu.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig