Een 12-jarige meisje is omgekomen bij een dodelijk ongeval in Zwevegem. Ze werd op de fiets gegrepen door een vrachtwagen.

Het ongeval gebeurde in de Bekaertstraat in het centrum van de West-Vlaamse gemeente.

Twee schoolmeisjes fietsten naast elkaar naar school toen een vrachtwagen hen probeerde in te halen. Een van de kinderen viel en kwam met haar fiets onder de wielen van de vrachtwagen terecht. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. Het tweede meisje bleef ongedeerd. Het ongeval gebeurde in de buurt van een school.

Het parket bevestigt dat de chauffeur - een vijftiger - niet gedronken had.

‘Het is bijzonder pijnlijk dat dit anno 2020 nog kan gebeuren’, zegt Wies Callens van de Fietsersbond. ‘Al jaren pleiten we om zwaar verkeer te vermijden in schoolomgevingen bij het begin en einde van de lessen. Het is pijnlijk om vast te stellen dat we anno 2020 nog altijd in een planningsfase zitten en er nog altijd conflictsituaties zijn. Niet enkel de schoolomgeving moet worden aangepakt, er moet worden geïnvesteerd om de kinderen op de hele route van thuis naar school veilig te laten fietsen.’

Net vandaag wordt ‘strapdag’ gehouden, een dag waarop scholieren worden aangemoedigd om met de fiets of te voet naar school te komen.