A12 richting Antwerpen nog niet volledig opengesteld na oliespoor
Foto: pn

Op de A12 richting Antwerpen wordt woensdagavond ter hoogte van Londerzeel één rijstrook, de linkerrijstrook, opengesteld voor het verkeer. De twee andere rijstroken zijn nog te glad en moeten nogmaals schoongemaakt worden.

Donderdag om 10 uur wordt een nieuwe evaluatie gemaakt om te zien of ook die rijstroken opengesteld kunnen worden, dan wel of andere maatregelen nodig zijn.

De A12 werd rond 13.45 uur in Londerzeel afgesloten na een slippartij door een oliespoor. De olie was afkomstig van een kraanwagen. Het gaat om hydraulische olie die een groot slipgevaar oplevert en zeer moeilijk te verwijderen is. Om de klus te klaren moet de brandweer gebruik maken van hogedrukreinigers met verwarmd water.

Intussen is het wegdek een eerste maal volledig schoongemaakt en zijn er remtesten uitgevoerd om na te gaan of het wegdek voldoende proper is.

‘Die remtesten zijn negatief op de midden- en de rechterrijstrook’, zegt Alain Habils, woordvoerder van de brandweer. ‘Vooral op de rechterrijstrook is de rijbaan nog te glad.’

.