Journalist onthoofd teruggevonden in oosten van Mexico
Foto: via REUTERS

Misdaadjournalist Julio Valdivia is onthoofd teruggevonden in Veracruz, een staat in het oosten van Mexico. Dat meldt El Mundo, de krant waar hij voor werkte.

De politie vond het lichaam en de motor van de journalist in de buurt van treinsporen in Motzorongo, op zo’n 300 kilometer ten zuidoosten van Mexico City. Volgens lokale media is Valdivia het slachtoffer van een ‘laffe moord’. Er is een onderzoek geopend.

‘Hij werd gevonden in de buurt van de treinsporen. Hij was gemarteld en onthoofd’, vertelde een medewerker van de krant waar Valdivia voor werkte anoniem.

De 44-jarige journalist, die gespecialiseerd was in misdaad en geweld, zou maanden geleden bedreigingen hebben ontvangen.

Mexico is een van de meest gevaarlijke landen voor journalisten. In de afgelopen 20 jaar werden meer dan 140 journalisten vermoord en slechts een klein deel van deze moorden leidde tot veroordelingen. Volgens de organisatie Reporters Without Borders (RSF) zijn in het land dit jaar al vier journalisten vermoord.