LVMH ‘niet in staat’ door te gaan met overname Tiffany
Foto: rtr

Het Franse luxeconcern LVMH is momenteel ‘niet in staat’ om de overname van de Amerikaanse juweliersketen Tiffany te realiseren. Die miljardenoperatie wordt geschaad door ‘een opeenvolging van gebeurtenissen’, klinkt het.

LVMH meldde vandaag na een raad van bestuur dat de overname niet zal kunnen doorgaan. Tiffany zegt in een reactie LVMH voor de rechter te slepen om de overname af te dwingen.

Volgens LVMH – dat in handen is van oprichter Bernard Arnault, de op twee na rijkste man ter wereld – wordt de miljardenoperatie geschaad door ‘een opeenvolging van gebeurtenissen’. Een daarvan is een brief van de Franse minister van Buitenlandse Zaken, waarin die aan LVMH vraagt om de overname van Tiffany uit te stellen tot na 6 januari 2021, als reactie op de Amerikaanse dreiging met belastingen op Franse producten.

LVMH was lange tijd op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden op de Amerikaanse markt, en de overname van Tiffany zou daar veel bij helpen. LVMH bezit merken als Dior, Louis Vuitton en Sephora. Aandeelhouders hadden al groen licht gegeven voor de transactie van meer dan 16 miljard dollar, die aan het einde van het jaar afgerond moest worden.

Tiffany werd in 1837 opgericht door juwelier Charles Lewis Tiffany en telt wereldwijd ongeveer 325 winkels. De keten kwam in 1979 in handen van cosmeticabedrijf Avon en werd daarna overgenomen door investeerders. De bekendste winkel van de onderneming is het chique filiaal op Fifth Avenue in New York.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in