Opnieuw een PSG-ster besmet: Kylian Mbappé heeft positief getest op corona
Foto: AP

Kylian Mbappé heeft een positieve coronatest afgelegd bij de nationale ploeg van Frankrijk. Dat maakt de Franse voetbalbond maandagavond bekend. De snelle spits had zijn land zaterdagavond nog de volle buit geschonken met een doelpunt in Zweden.

Nu blijkt dat Mbappé intussen al de zevende speler van PSG is die corona heeft opgelopen. Eerder testten ook Neymar, Icardi, Di Maria, Paredes, Navas en Marquinhos al positief na een vakantie naar Ibiza. Door de positieve test zal Mbappé dinsdagavond niet kunnen spelen tegen Kroatië op de tweede speeldag van de Nations League.

Mbappé zou de positieve test maandagochtend hebben afgelegd. Omdat hij de uitslag nog niet wist, trainde hij maandagavond nog gewoon mee met de Franse nationale elf, in de voorbereiding op het duel tegen Kroatië, een heruitgave van de WK-finale in Rusland. Na de training werd hij huiswaarts gestuurd. Het is niet meteen duidelijk waar hij de besmetting heeft opgelopen, want zijn eerdere twee testen waren negatief en de Franse nationale ploeg verblijft in een bubbel.