Colruyt stopt met Collishop-website
Foto: BELGA

Colruyt Group stopt met het non-foodassortiment via de Collishop-website. De website zal vanaf 9 november 2020 niet langer beschikbaar zijn voor bestellingen. Er gaan geen banen verloren.

De non-foodwebwinkel Collishop groeide uit tot een van de grootste Belgische webshops. ‘Colruyt Group oordeelt evenwel dat in het huidige concurrentiële landschap specialisatie vereist is in online non-foodverkopen’, zegt de groep maandag in een persbericht. Daarom heeft ze beslist te stoppen met het algemene non-foodassortiment dat via de Collishop-website verkocht wordt. Grote concurrenten als Bol.com en Amazon krijgen zo nog meer speelruimte.

In plaats daarvan wil Colruyt verder investeren in de gespecialiseerde online en offline activiteiten van Dreamland, Dreambaby, Fiets! en MyUnderwear24. De beslissing heeft geen gevolgen voor de online activiteiten van die verschillende kanalen, noch voor de dienstverlening van Collishop Professional aan bedrijven en kinderdagverblijven.

Het Collishop-afhaalpuntennetwerk blijft beschikbaar in de winkels om online bestellingen van de andere webshops van de groep af te halen.

Alle Collishop-medewerkers kunnen tewerkgesteld blijven binnen Colruyt Group. De groep verwacht dat het einde van de non-foodverkoop via de Collishop-website een beperkte impact zal hebben op het nettoresultaat van het boekjaar 2020.