Facebook zet pagina Extinction Rebellion België opnieuw online
Foto: Photo News

Facebook heeft de pagina ‘Extinction Rebellion België’ opnieuw online gezet. Eerder werd die verwijderd omdat een event van de klimaatactiegroep bestempeld wordt als ‘aanzetten tot haat’.

De aanleiding om de pagina offline te halen zou een event geweest zijn dat op 23 februari 2020 gemaakt werd voor een betoging voor vrouwenrechten in Brussel. Facebook heeft het evenement aanzien als ‘aanzetten tot haat’ en had de pagina daarom verwijderd. ‘We weten niet waarom dit event als aanzetten tot haat gerapporteerd werd. Er werd ons niet meegedeeld wat precies beledigend of aanstootgevend beschouwd werd aan de inhoud’, klinkt het bij Extinction Rebellion België.

De organisatie verwijt Facebook een gebrek aan transparantie omtrent de regels. ‘We letten er steeds op dat we aan alle standaarden voldoen. We hebben nooit, en zullen nooit, inhoud posten die aanzet tot haat, seksisme of racisme. Dit zijn centrale waarden binnen onze organisatie. Op basis van de beschikbare informatie begrijpen we niet waarom de pagina offline gehaald werd, we kunnen enkel concluderen dat dit erg lijkt op censuur’, aldus de organisatie.

Facebook heeft de pagina maandag opnieuw geactiveerd. Volgens Extinction Rebellion gaf de socialenetwerksite geen uitleg waarom de pagina in eerste instantie offline werd gehaald.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig