Lionel Messi voor het eerst weer op training bij Barcelona
Foto: Photo News

Lionel Messi heeft zich maandagnamiddag voor het eerst weer gemeld bij Barcelona. De Argentijn had aanvankelijk zijn kat gestuurd bij de start van de voorbereiding nadat hij de club had laten weten dat hij wilde vertrekken, maar communiceerde vrijdag dat hij alsnog in Catalonië zou blijven.

LEES OOK (N+). Nico Dijkshoorn: “Ronald Koeman staat met een borrelglaasje water een uitslaande brand te blussen. Camp Nou staat op instorten”

Maandagnamiddag meldde Messi zich daarom voor alle andere spelers om zijn coronatest af te leggen. Daarna trainde hij voor het eerst mee onder nieuwe trainer Ronald Koeman.

Messi heeft daarmee de ommezwaai ingezet nadat hij vorige maand via een bureaufax aan de club had laten weten dat hij wilde vertrekken. Omdat Barcelona-voorzitter Josep Bartomeu volhield dat er dan een afkoopclausule van 700 miljoen euro betaald zou moeten worden - volgens de advocaten van Messi zou hij gratis weg kunnen - bond de Argentijn uiteindelijk in. “Er is geen project, maar ik zou nooit een oorlog starten tegen de club van mijn leven”, sloot hij een rechtszaak uit bij Goal.com.

Lionel Messi voor het eerst weer op training bij Barcelona
Foto: REUTERS
Lionel Messi voor het eerst weer op training bij Barcelona
Foto: REUTERS