Jonge Italiaan Filippo Conca verkast naar Lotto Soudal: “Meer dan een goede renner”

Lotto Soudal heeft de 21-jarige Italiaan Filippo Conca aangetrokken. Dat heeft de wielerformatie maandag laten weten.

Conca eindigde afgelopen week nog vijfde in de Ronde van Italië voor beloften. Op dit moment komt hij uit voor het Italiaanse continentale team Biesse Arvedi.

“Filippo is meer dan een goede renner”, reageert John Lelangue, General Manager van Lotto Soudal. “Hij heeft absoluut de juiste ingesteldheid. We geloven in hem. Het is een grote stap vooruit voor hem, maar we zullen hem in alles bijstaan. Zijn aanwerving maakt deel uit van een groter verjongingsplan dat we hebben met Lotto Soudal. Filippo is niet de eerste jongere die we aangeworven hebben met het oog op de volgende seizoenen.”

Conca kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. “Hier ben ik zo blij mee”, aldus de jonge Italiaan. “Ik zal er ook alles aan doen om niet te ontgoochelen. Mijn ultieme droom is een rit te winnen in een grote ronde, maar dat is voor later. Eerst moet ik mijn plaats vinden in de ploeg en zal ik heel graag helper zijn. Wat me zeker zal helpen is dat ik met Stefano Oldani een land- en leeftijdsgenoot in de ploeg heb. Al jaren kennen we mekaar erg goed.”