Brusselse musea maken ‘comeback’ tijdens lang weekend in oktober
Het Wiels is een van de deelnemende musea. Foto: Jean-Jacques Serol / Pepite Photography

Veertig Brusselse musea zetten zichzelf in de schijnwerpers tijdens het eerste weekend van oktober. Ook kunstenaars en culturele organisaties die zwaar getroffen zijn door de coronapandemie doen dat.

De nieuwe realiteit is soms erg ingewikkeld voor de musea, maar ook voor de vele andere culturele organisaties en de evenementensector. De vzw Brussels Museums creëerde daarom een ‘comeback’. Tijdens het lange weekend van donderdag 1 oktober tot en met zondag 4 oktober gaan musea de samenwerking aan met externe artistieke en evenementpartners.

Samen brengen ze een uniek programma dat zich zowel binnen als buiten de muren van de deelnemende musea afspeelt. Meer dan zeventig verschillende activiteiten kunnen kleinschalig beleefd worden. Het programma is uitgebreid en is gevuld met concerten, performances, ontmoetingen met kunstenaars, kinderanimaties, gloednieuwe rondleidingen, wandelingen en tentoonstellingen.

In het Stripmuseum bijvoorbeeld laat Madame la Professeure Postérieur je lichaam aan het woord tijdens een sessie aerobics, terwijl de muzikanten van Beguided in het Belvue-museum de Belgische geschiedenis muzikaal overlopen met een uiteenlopend repertoire dat gaat van de Brabançonne tot Sandra Kim.

Reserveren is in de huidige omstandigheden natuurlijk verplicht. De museumactiviteiten kosten 8 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Toegang tot de tentoonstellingen is inbegrepen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in