Een paar harde dunks en een blokje van formaat: LeBron James is nog steeds de heerser in de NBA
Foto: USA TODAY Sports

Milwaukee Bucks heeft de exit in de play-offs van de NBA voorlopig kunnen uitstellen. De Bucks wonnen het vierde duel met Miami Heat in de halve finales van de Eastern Conference na verlenging met 118-115. De best presterende ploeg uit de reguliere competitie raakte vroeg in de wedstrijd sterspeler Giannis Antetokounmpo kwijt.

Khris Middleton nam voor Milwaukee 36 punten voor zijn rekening. Voor Miami volstonden de 26 punten van Bam Adebayo niet. De stand in de halve finale is nu 3-1 in het voordeel van Miami Heat. Nog nooit wist een ploeg in de play-offs van de NBA na een achterstand van 3-0 alsnog te winnen.

De 25-jarige Griek kreeg weer last van een enkelblessure. Het was vooraf al onzeker of Antetokounmpo kon spelen. Hij probeerde het toch, maar ging in het tweede kwart weer door zijn rechterenkel en moest het veld verlaten. Hij had toen wel al 19 punten gemaakt.

In het westen trok Los Angeles Lakers de stand in de halve finales gelijk (1-1) door het tweede duel met Houston Rockets te winnen: 117-109. De Lakers gaven eerst een voorsprong van 21 punten uit handen, maar trokken de wedstrijd in het laatste kwart alsnog naar zich toe. Anthony Davis maakte 34 punten voor de ploeg uit LA, LeBron James kwam tot 28 punten, 11 rebounds en 9 assists.

‘The King’ pakte onderweg uit met onder anderen een paar lekkere dunks en een geweldige block op een schotpoging van Russell Westbrook, allemaal in het laatste kwart.