Aantal coronabesmettingen stijgt, sterfgevallen en ziekenhuisopnames dalen
Foto: Getty Images

Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, met 9 procent, tot gemiddeld 470 per dag, in de jongste week waarvoor geconsolideerde cijfers beschikbaar zijn. Dat blijkt uit de recentste gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano maandagochtend. Het gaat om de periode van 28 augustus tot en met 3 september.

Er stierven in die periode dagelijks gemiddeld ook 3,3 personen die besmet waren met het coronavirus. Gemiddeld werden 15,7 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Dat zijn nog steeds lichte dalingen. Wel is het zo dat zondag uit het dagrapport bleek dat het aantal ziekenhuisopnames toch weer licht was gestegen, tot een daggemiddelde van 16,9. Maar dat gemiddelde sloeg op de periode van 30 augustus tot en met 5 september.

Er lagen zondag 223 coronapatiënten in het ziekenhuis. Daarvan liggen er 53 op intensieve zorg.

In elke provincie van het land is er weer een stijging merkbaar van het aantal coronabesmettingen, op Vlaams-Brabant na. Ook in de provincie Antwerpen en in het Brussels Gewest, die met respectievelijk 626 en 858 besmettingen in een week het hoogste aantal besmettingen tellen, gaan de cijfers weer omhoog.