Corona legt StuBru plat: drie besmettingen, alle medewerkers in quarantaine
Foto: rr

Alle medewerkers van Studio Brussel moeten in quarantaine. Een groot deel van de dag zal er gewoon non-stop muziek te horen zijn. Drie medewerkers testten al positief op het virus.

De afgelopen dagen werden bij het kernteam van radiozender Studio Brussel drie coronabesmettingen vastgesteld. Donderdag werd al een eerste besmetting vastgesteld bij een Studio Brussel-medewerker. Daardoor werden al een aantal medewerkers in quarantaine geplaatst. Zondagmiddag kwam daar nog een tweede besmetting bij waarop uit voorzorg alle medewerkers in quarantaine moesten en zich moesten laten testen. Daar kwam nog een derde positieve test uit, klonk het vanochtend op Radio 1.

Op de radio zal de hele week non-stop muziek te horen zijn, met uitzondering van de spitsprogramma’s van Michèle Cuvelier (6.00 tot 9.00 uur) en Fien Germijns (16.00 tot 19.00 uur). Zij zullen thuis solo radio maken met een mobiele studio.

‘Dat dit gevolgen heeft voor de programmatie op de zender is onoverkomelijk’, zei Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen eerder. ‘De gezondheid van onze mensen gaat natuurlijk boven alles. We konden niet anders, gezien de omstandigheden, dan tot deze collectieve quarantaine over te gaan. Ik weet dat onze luisteraars hier alle begrip voor gaan opbrengen. We hopen, zo snel als dit weer mag en kan, al onze normale uitzendingen en aanbod weer te hernemen, want ons volledige team is hier extra gemotiveerd bij de start van het nieuwe radioseizoen.’

‘De drie besmette medewerkers stellen het al bij al goed’, zei VRT-radiomanager Els Van de Sijpe maandagochtend op Radio 1. ‘Ze voelen zich niet heel ziek en hebben griepsymptomen. Sommigen hebben geur- en smaakverlies, maar ze zijn niet doodziek.’, aldus Van de Sijpe. Het Studio Brussel-team wordt de hele week telkens opnieuw getest en voorlopig loopt de quarantaine tot vrijdag, deelde ze ook nog mee.