Nieuwe naam bij Oranje: “Spelersraad Nederlands elftal wil Henk ten Cate als bondscoach”
Foto: AFP

Als het aan de spelersraad van het Nederlandse elftal ligt, dan wordt Henk ten Cate de nieuwe bondscoach van Oranje. Dat vertelde sportpresentator Kees Jansma in een online talkshow van Voetbal International.

Jansma was lang perschef bij het Nederlandse elftal. De spelersraad van Oranje bestaat uit Virgil van Dijk, Kevin Strootman, Ryan Babel, Matthijs de Ligt en Daley Blind. Veel internationals lieten afgelopen week al weten dat zij verder willen op de manier waarop ze met de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman samen werkten.

De 65-jarige Ten Cate is een goede bekende van Dwight Lodeweges, de huidige bondscoach ad-interim van Oranje die assistent van Koeman was en veel vertrouwen geniet van de spelers van het Nederlandse elftal.

Ten Cate vertrok eerder dit jaar als trainer bij Al-Ittihad Club uit Saoedi-Arabië. Hij was al eerder in beeld om bondscoach van het Nederlands elftal te worden. De Nederlandse voetbalbond koos toen echter na een chaotische procedure alsnog voor Dick Advocaat.