Laurens Vanthoor eindigt als zesde in IMSA-manche Road Atlanta, wisselend Belgisch succes op Nürburgring

Laurens Vanthoor (Porsche) is zaterdag tijdens de zesde manche van het Noord-Amerikaanse endurance-kampioenschap (IMSA) in Braselton (Georgia) als zesde en laatste geëindigd in de GTLM-categorie.

Vanthoor en zijn Nieuw-Zeelandse ploegmaat Earl Bamber vertrokken vanuit vierde positie, maar hadden hun dagje niet. Ze moesten uiteindelijk met de zesde plaats vrede nemen, op twee rondes van de winnaar. De Amerikaan Connor De Phillippi en Canadees Bruno Spengler reden in hun BMW M8 GTE naar de winst.

In de algemene stand staan de Spanjaard Antonio Garcia en Amerikaan Jordan Taylor aan kop met 191 punten. Bamber en Vanthoor zakken van de tweede naar vijfde stek met twintig punten achterstand.

GT4 – Stéphane Lémeret behaalt op Nürburgring twee podiumplaatsen

Stéphane Lémeret (Toyota) heeft in de twee races van het weekend in Duitsland op de Nürburgring, tijdens de derde manche van de GT4 European Series, telkens het podium gehaald.

Lémeret eindigde met zijn Franse ploegmaat Gaël Castelli zaterdag als tweede. Zondag reed het Belgisch-Franse duo naar de derde plaats. Lémeret en Castelli finishten telkens ook als tweede in hun Silver Cup-klasse.

Antoine Potty (Toyota) werd respectievelijk zesde en elfde. Jean-Luc Behets en Johan Vannerum (Mercedes) moesten tweemaal vrede nemen met plaats dertien.

De Spanjaarden Lloveras/Ibanez (Mercedes) trokken zaterdag aan het langste eind. De Porsche van het Duits-Deense paar Kasperlik/Buus won zondag.

Formule Renault Eurocup – De Wilde en Cordeel beleven tegenvallend weekend op Nürburgring

Ugo De Wilde en Amaury Cordeel hebben op de Duitse Nürburgring, tijdens de derde manche van de Formule Renault Eurocup, een tegenvallend weekend achter de rug.

Cordeel eindigde in de races van zowel zaterdag als zondag nog net in de punten, met respectievelijk een negende en tiende plaats. De Wilde moest het telkens stellen met de twaalfde stek en verzamelde dus geen punten.

De Fransman Victor Martins sloeg een dubbelslag met winst in beide races.