US OPEN. Djokovic en Zverev bereiken achtste finales, Tsitsipas moet koffers pakken
Foto: AFP

Novak Djokovic heeft zich zonder setverlies geplaatst voor de achtste finales van de US Open. De Servische nummer 1 van de wereld haalde het vrijdag in drie vlotte sets (6-3, 6-3 en 6-1) van de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP 29).

LEES OOK. David Goffin staat opnieuw in de 1/8ste finales van de US Open, ook Elise Mertens wint in New York

Djokovic had 1 uur en 45 minuten nodig om de klus te klaren. In de achtste finales wacht de Spanjaard Pablo Carreño Busta (ATP 27).

Borna Coric (ATP 32) schakelde de als vierde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 6) in de derde ronde uit. De Kroaat won de partij na meer dan 4,5 uur in vijf sets: 6-7 (2/7), 6-4, 4-6, 7-5 en 7-6 (7/4).

US OPEN. Djokovic en Zverev bereiken achtste finales, Tsitsipas moet koffers pakken
Tsitsipas baalt. Foto: AP

De Duitser Alexander Zverev (ATP 7) kwalificeerde zich voor de achtste finales door de Fransman Adrian Mannarino (ATP 39) te verslaan met 6-7 (4/7), 6-4, 6-2 en 6-2. De partij begon bijna drie uur te laat omdat er lange tijd onduidelijkheid was of die wel gespeeld mocht worden. De wedstrijdorganisatie voerde namelijk gesprekken met gezondheidsfunctionarissen over Mannarino. Die was in contact gekomen met zijn landgenoot Benoit Paire, die zich terugtrok uit het toernooi nadat hij positief had getest op Covid-19. Uiteindelijk werd besloten de wedstrijd toch te laten doorgaan.