Verwarring troef over Tsjechië-Schotland, duel vindt volgens UEFA toch plaats
Foto: Photo News

Het al dan niet plaatsvinden van de Nations League-wedstrijd van komende maandag tussen Tsjechië en Schotland zorgt voor heel wat verwarring. De Tsjechische voetbalbond liet in eerste instantie weten dat het duel wegens het coronavirus niet kon doorgaan. De Europese voetbalbond UEFA meldde nadien echter dat de partij van maandag gewoon op de kalender blijft.

“Het nationale team zal maandag niet tegen Schotland spelen vanwege de beslissing van de bestuurders en de huidige situatie met de Covid-19”, zei de Tsjechische bond eerder in een verklaring op Twitter. “Het nationale team beëindigt de huidige voorbereidingen met onmiddellijke ingang direct na de overwinning tegen Slovakije.”

West Ham United-middenvelder Tomas Soucek en AS Roma-aanvaller Patrik Schick misten de wedstrijd in Slovakije van vrijdag omdat ze in quarantaine zaten, nadat ze in contact waren gekomen met een andere medewerker van het nationale team die besmet bleek met het coronavirus.

De Schotse bond zei op Twitter op de hoogte te zijn van het Tsjechische besluit, maar voegde toe dat het geen officiële kennisgeving had ontvangen en de UEFA om opheldering zou vragen.

De UEFA had afgelopen week al scenario’s geschetst voor duels die te maken kregen met besmettingen met het coronavirus. Daarin staat dat een wedstrijd moet doorgaan zolang een team minstens dertien spelers beschikbaar heeft, inclusief één doelman.

West Ham United-middenvelder Tomas Soucek en AS Roma-aanvaller Patrik Schick misten de wedstrijd in Slovakije omdat ze in quarantaine zaten, nadat ze in contact waren gekomen met een andere medewerker van het nationale team die besmet bleek met het coronavirus.

De Schotse bond zei op Twitter op de hoogte te zijn van het Tsjechische besluit, maar voegde toe dat het geen officiële kennisgeving had ontvangen en de UEFA om opheldering zou vragen.