Eerst nat, daarna droger
Foto: Luc Lambert, Kachtem

De dag begint nat maar daarna wordt het droger. Ook zondag brengen de weergoden regen naar ons land.

Vanmorgen trekt een storing met lichte tot matige regen naar het oosten van het land. Later wordt het droger met opklaringen vanaf het westen, zo meldt het KMI.

In de loop van de dag verlaat de storing ons land via Duitsland en komen er overal opklaringen. Enkele plaatselijke buien blijven mogelijk. De maxima schommelen tussen 14 graden op de Hoge Venen en 18 of 19 graden in het centrum. De wind is matig uit west tot noordwest.

Vanavond en vannacht, neemt de kans op buien toe vanuit het noordwesten. Het blijft waarschijnlijk droger met opklaringen langs de Franse grens en in het zuidoosten. De minima liggen tussen 5 en 13 graden bij een zwakke wind uit zuidwest, behalve aan de kust waar de wind matig blijft uit westnoordwest.

Morgen en daarna

Zondag verwacht het KMI een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden. Vooral in de namiddag komen er enkele buien langs, vooral dan in de noordoostelijke helft van het land. Elders is het droger. Tegen de avond zijn er meer opklaringen vanaf het westen. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden bij een zwakke tot soms matige wind uit het westen tot het noordwesten.

Maandag krijgen we eerst brede opklaringen. In de loop van de dag verschijnen er meer wolkenvelden. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden bij een zwakke tot matige wind uit zuidwest tot west.