Familiedrama in Duitsland: moeder doodt vijf kinderen

In een flatgebouw in Solingen, een stad in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, zijn de levenloze lichamen van vijf kinderen aangetroffen. Het jongste kind was amper een jaar oud, het oudste acht. Volgens Duitse media zou de 27-jarige moeder de dader zijn.

De Duitse politie is karig met informatie. Over de doodsoorzaak van de kinderen is nog niets bekend. Wel wijst alles in de richting van een gezinsdrama: de moeder zou haar vijf kinderen vermoord hebben. Het oudste kind, van 11 jaar oud, verbleef op het moment van de feiten bij de oma en is dus ongedeerd.

Het is de grootmoeder van de kinderen die de politie verwittigde. Die kwam ter plaatse in het appartement in Solingen, maar kon enkel nog de levenloze lichamen van vijf kinderen aantreffen. Ze waren 1, 2, 3, 6 en 8 jaar oud.

Wat het motief is van de moeder, is niet duidelijk. Volgens Duitse media probeerde ze na de feiten uit het leven te stappen. Die poging mislukte, de vrouw werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.