Slachtoffer in De Panne met mes gedood, drie verdachten opgepakt

In de Sloepenlaan in het centrum van De Panne is donderdagochtend het levenloze lichaam van een man gevonden op straat. Het gaat om een verdacht overlijden, er is dan ook een moordonderzoek opgestart. Drie verdachten werden opgepakt voor verhoor.

Rond 6 uur donderdagochtend werd het lichaam ontdekt op de hoek van de Sloepenlaan met de Zeelaan, nabij de zeedijk in De Panne. Het gaat om een jonge man, geboren in 1988. Een voorbijganger zou het lichaam hebben zien liggen en de hulpdiensten gebeld hebben. Die voorbijganger dacht aanvankelijk aan een hartstilstand, maar toen de medische hulpdiensten ter plaatse kwamen werden andere ontdekkingen gedaan. Zo zou het slachtoffer uit de mond gebloed hebben. Ook andere zaken in de buurt wezen op een verdacht overlijden. Zo werden er ook voetstappen met bloed gevonden op het voetpad richting Zeelaan.

Gedood met mes

De politie sloot daarop de Sloepenlaan volledig af voor verder onderzoek. De brandweer kwam ter plaatse, en plaatste een tent over het lichaam. Wat verderop, op de hoek met de Zeelaan, werd een zeil geplaatst. Het parket werd verwittigd en kwam ter plaatse. Er is sprake van een verdacht overlijden, er wordt uitgegaan van moord.

Inmiddels is bevestigd dat het slachtoffer met een mes om het leven werd gebracht. Het onderzoek is in handen van het parket van Veurne, dat rond de middag zal communiceren over de zaak. De politie zou drie verdachten in het vizier hebben, minstens een van hen zou op de plaats van de feiten wonen. Ze zijn opgepakt voor verhoor.

De Sloepenlaan stond vroeger gekend voor haar talrijke vechtpartijen, die kaderen in uitgaansgeweld. De politie moest er vroeger verschillende malen tussenbeide komen. Hoewel het er de laatste jaren op dat gebied heel wat kalmer werd, zijn er af en toe nog incidenten.