Soldaat Elisabeth vertrekt meteen op trainingskamp naar Elsenborn
Prinses Elisabeth zal minstens één jaar aan de KMS studeren. Foto: foto: Anneke Janssen

Net als de 169 andere kandidaat-officieren van de Koninklijke Militaire School is prinses Elisabeth dinsdag op kamp vertrokken naar Elsenborn. Met in haar rugzak een gasbrandertje, een zakmes, een hoofdlamp, zwarte schoenpoets en andere uitrusting die een militair op het terrein nodig heeft.

Tot 25 september doorlopen de kandidaat-officieren in Elsenborn hun militaire initiatiefase. Dat betekent onder andere elke dag om 5.45 uur uit de veren. Ze worden niet alleen gedrild, maar leren ook omgaan met wapens en ze leren hoe ze zich moeten camoufleren. Ook een trektocht met kaart en kompas staat op het programma. Slapen doen ze in tenten. Ook prinses Elisabeth, want voor haar gelden geen uitzonderingen. Er zullen wel constant veiligheidsmensen aanwezig zijn om haar in het oog te houden.

Na het trainingskamp in de buurt van Butgenbach neemt de prinses deel aan de plechtigheid van de blauwe baretten, het officiële begin van haar militaire loopbaan. Op die plechtigheid zullen de koning en koningin aanwezig zijn.

Op 1 september startte prinses Eléonore aan een nieuwe middelbare school, het Heilig-Hartcollege in Wezembeek-Oppem. Haar ouders brachten haar weg.

DS VIDEO - Eerste schooldag prinses Eléonore. Video: De Standaard