Rijbaan Brusselse Buitenring overal vrijgemaakt na drie ongevallen
Themabeeld file. Foto: BELGA

Zowel op de Brusselse Buitenring in Jette en Machelen, als op de A12 tussen Antwerpen en Brussel in Londerzeel is de rijbaan volledig vrijgemaakt. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Op alledrie de plekken waren dinsdagochtend twee rijstroken versperd geraakt na ongevallen.

Dat zorgde alleen al op de Brusselse Buitenring voor een file die tot voorbij Sint-Steven-Woluwe reikte en waarin het meer dan twee uur aanschuiven was.

Het eerste ongeval vond kort na 06.00 uur plaats, toen twee vrachtwagens ter hoogte van Jette in aanrijding kwamen. Eén van de chauffeurs raakte daarbij gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht maar over zijn juiste toestand zijn geen details bekend.

Door het ongeval waren plaatselijk twee rijstroken versperd, wat aanleiding gaf tot een file op de Buitenring. In de staart van die file botsten ter hoogte van Machelen omstreeks 07.30 uur ook twee vrachtwagens op elkaar, zodat ook daar twee rijstroken versperd raakten.

Daarbij vielen weliswaar geen gewonden maar door beide incidenten stond er op de Buitenring een file van voor Sint-Stevens-Woluwe, waarin het twee uur aanschuiven was. Het ging om een frituurwagen dat frituurvet aan het verliezen was, zodat de hinder daar nog enige tijd kon aanslepen, zei het Vlaams Verkeerscentrum vanochtend. Na het takelen moest de rijbaan daar immers nog schoongemaakt worden.

Ook rond 07.30 uur slipte een wagen met aanhangwagen op de A12 in Londerzeel, en ook daar raakten twee rijstroken versperd.

Kort na 09.00 uur was de rijbaan zowel in Jette als in Machelen vrijgemaakt, omstreeks 09.45 uur was dat ook het geval in Londerzeel.