380 banen op de tocht bij Sodexo

De directie van cateringbedrijf Sodexo wil bijna 380 banen schrappen vanwege de dalende vraag van klanten door corona. De wet-Renault wordt opgestart.

De directie van Sodexo On-Site heeft donderdag tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie aangekondigd om het personeelsbestand met bijna 380 personen af te slanken. Reden is de krimpende vraag van haar klanten in de cateringsector vanwege de coronacrisis, klink het in een persbericht.

De informatie- en raadplegingsprocedure met de sociale partners in het kader van de wet-Renault werd opgestart.

Sodexo-klanten (bedrijven, administraties, scholen en universiteiten, ziekenhuizen, rusthuizen) hebben sinds de uitbraak van de coronapandemie hun cateringbehoeften aangepast: meer mensen werkten of bleven thuis, de veiligheidsmaatregelen verkleinden vaak ook het aanbod. Sommige klanten werden zwaar getroffen door de huidige crisis.

Sodexo moest daarom bijna 1.400 van de 4.000 werknemers laten toetreden tot de tijdelijke werkloosheidsregeling van de overheid. De crisis had een aanzienlijke impact op de omzet en de winst.

‘Vandaag is het duidelijk dat de terugkeer naar een activiteit die vergelijkbaar is met de situatie van voor de covid-19-crisis niet langer mogelijk is’, klinkt het. ‘Daarom werd besloten om de omvang van de teams aan te passen aan de terugval van de volumes. Dat is noodzakelijk om de winstgevendheid van de onderneming op korte, middellange en lange termijn te garanderen.’

Ceo van Sodexo België Michel Croisé zegt in het persbericht dat het verantwoordelijkheid van de directie is ‘om de levensvatbaarheid van het bedrijf te garanderen door de structuur en de werking ervan aan te passen aan dit aangepaste consumptiegedrag en deze nieuwe werkorganisatie’.

‘Uiteraard betreuren wij dat een aanzienlijk aantal van onze werknemers door deze situatie wordt getroffen en wij zullen in overleg met onze sociale partners alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat ieder van hen kan genieten van de best mogelijke voorwaarden voor een positieve toekomst.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig