Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen blijft dalen, maar minder snel
Foto: Photo News

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is voor de tiende dag op rij gedaald. Ook het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen dalen. Het totaal aantal sterfgevallen is met 121 gedaald omdat dubbeltellingen gecorrigeerd werden.

In de week van 16 tot en met 22 augustus werden gemiddeld 490,3 besmettingen per dag geregistreerd. Dat is een daling met 8 procent in vergelijking met een week eerder, zo blijkt woensdag uit de gegevens van Sciensano.

De daling lijkt echter te vertragen: de voorbije dagen werd steeds een daling van 15 procent vastgesteld bij het berekenen van het weekgemiddelde. We staan ook nog ver af van de honderd besmettingen per dag waarop viroloog Steven Van Gucht hoopt wanneer op 1 september de scholen opnieuw opengaan.

In totaal zijn er in België al 82.447 bevestigde besmettingen met het coronavirus.

Het aantal bijkomende overlijdens daalt ook. Er stierven op een week tijd gemiddeld 6,7 mensen per dag aan covid-19. Dat is een daling met 36 procent. Het totale dodental in ons land staat intussen op 9.878. Dinsdag waren dat er nog 9.996, maar intussen zijn 121 overlijdens uit de statistieken verdwenen. Aanleiding zijn nieuwe data over de overlijdens in Vlaamse rusthuizen, zo raakte dinsdag bekend. Er waren immers verschillende dubbeltellingen en die werden nu uit de statistieken gehaald. Het gaat om 120 dubbel getelde overlijdens in Vlaanderen en 1 in Brussel. Er zal meer informatie hierover volgens tijdens de persconferentie woensdag, kondigde Sciensano eerder aan.

Tot slot werden op een week tijd gemiddeld 26 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen. In vergelijking met vorige week is dat een daling met 23 procent.