David Goffin sneuvelt al in derde ronde van Cincinnati: “Kansen niet gegrepen”
Foto: AP

David Goffin (ATP-10) heeft zich dinsdag in New York niet voor de kwartfinales van het Masters 1.000 van Cincinnati (4.222.190 dollar) kunnen plaatsen. In de derde ronde moest de 29-jarige Luikenaar, zevende reekshoofd op het hardcourt van Flushing Meadows, na 2 uur en 9 minuten het hoofd buigen voor de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-34). Het werd 6-4, 3-6 en 6-4.

Goffin en Struff stonden een zesde keer op de ATP Tour tegenover elkaar. In de onderlinge confrontaties leidt Goffin nog altijd met 4-2, maar de 30-jarige Duitser won nu wel de jongste twee duels.

David Goffin sneuvelt al in derde ronde van Cincinnati: “Kansen niet gegrepen”
Foto: AP

Het betekende voor Goffin de zesde nederlaag van het seizoen. Daar staan negen zeges tegenover. In New York loopt hij een mogelijk duel met ‘s werelds nummer een Novak Djokovic mis. Mits de Serviër zich in de derde ronde niet laat verrassen door de Amerikaan Tennys Sandgren (ATP-55), wordt hij de volgende tegenstander van Struff.

“Kansen niet gegrepen”

David Goffin (ATP-10), vorig jaar nog finalist, was ontgoocheld nadat hij dinsdag in New York in de achtste finales van het Masters 1.000 van Cincinnati met 6-4, 3-6 en 6-4 uitgeschakeld werd door de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-34). “Ik heb mijn kansen niet benut”, besefte de 29-jarige Luikenaar.

“Struff heeft zeker goed gespeeld. Hij was hyper agressief, maar toch kreeg ik kansen. Zo had ik hem in de de derde set bij 3-3 met een backhand moeten breken, maar sloeg ik in het net. Eerder had ik ook al de kans om op 2-0 te komen. Zo’n dingen mag je niet laten liggen. In de tweede set had ik hem nochtans onder de duim en in de derde zelfs ook, dacht ik. Maar hij bleef zich vastbijten, sloeg goed op en ging er op mijn service vol voor. De snelle ondergrond hier was ook in zijn voordeel. Hij speelde er heel agressief op, had niets te verliezen en nam veel risico. Dat heeft hem opgebracht.”

“Zelf speelde ik nochtans niet slecht. Het kwam op details aan. Een puntje hier, een puntje daar. Ik wist niet goed wat te verwachten toen ik naar hier kwam, maar het is oké. Deze match was al beter dan mijn eerste tegen Coric. Het gaat dus beter en beter en ik hoop dat die trend zich volgende week op het US Open voortzet.”

“Het is hier nu al warm en als we vijfsetters moeten gaan spelen, kan het fysiek heel zwaar worden. Ik heb nu nog een week om me erop voor te bereiden. Er zijn nog wel wat dingen bij te schaven. Op deze ondergrond, kan je je weinig fouten veroorloven. Wat beter opslaan, zou al een flink verschil maken en het zou me ook meer vertrouwen geven.”

Heel wat grote namen als Rafael Nadal (ATP-2), Roger Federer (ATP-4), Gaël Monfils (ATP-9), Stan Wawrinka (ATP-15) en Nick Kyrgios (ATP-40) zijn er niet bij in New York. Daar kan Goffin misschien van profiteren. “Ja en neen. Het blijven allemaal moeilijke matchen. Het wordt een strijd, want de anderen ruiken ook hun kans. Het deelnemersveld is nog altijd heel sterk. In dit toernooi staan bijvoorbeeld Bautista Agut en Khachanov in de derde ronde tegenover elkaar. Die kan ik op het US Open net zo goed in de derde ronde tegenkomen en daarvan win je niet zomaar even. Het wordt een speciaal US Open. We weten niet wat het zal geven. Ik zal er alleszins alles aan doen om ver te komen.”

LEES OOK. Elise Mertens stoomt door naar kwartfinales van WTA-toernooi van Cincinnati