Harry Maguire schuldig bevonden aan zware mishandeling en poging tot omkoping: “Weten jullie wel wie ik ben?”
Foto: AFP

Harry Maguire is door de Engelse bondscoach Gareth Southgate uit de selectie gehaald voor de wedstrijden in de Nations League in IJsland (5 september) en thuis tegen Denemarken (8 september). De Rode Duivels zijn het vierde team in groep 2.

Maguire werd in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden na een vechtpartij tussen Britse toeristen. Ook de Griekse politie deelde na aankomst in de klappen. Maguire was in het gezelschap van zijn broer en een vriend. De politie vroeg de drie mannen in eerste instantie hen te volgen naar hun kantoor, maar ze probeerden te ontsnappen. Op het politiekantoor volgde nog een tweede gevecht. Eén van de drie verdachten probeerde nadien de Griekse politie om te kopen.

Harry Maguire schuldig bevonden aan zware mishandeling en poging tot omkoping: “Weten jullie wel wie ik ben?”
Foto: EPA-EFE

Het juridisch proces tegen Maguire begon dinsdag in Griekenland en daarbij werd hij schuldig bevonden aan enkele zware aanklachten: zware mishandeling, verzet tegen zijn arrestatie en herhaaldelijke pogingen tot omkoping.

Volgens Sky Sports zou Maguire onder andere gezegd hebben: “Weten jullie wel wie ik ben? Ik ben de kapitein van Manchester United. Ik ben héél rijk, dus ik kan jullie geld geven. Ik betaal jullie en dan laten jullie ons gaan.”

Maguire werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 21 maanden en 10 dagen. De international kreeg de straf voorwaardelijk omdat het zijn eerste veroordeling betreft. Naast Harry Maguire werden ook zijn broer Joe en een vriend van de twee gearresteerd. Ook zij werden aan meerdere zaken schuldig bevonden. De drie beroepen zich erop dat de ruzie uitbrak nadat de zus van Harry was geïnjecteerd met een drug, waarbij ze meteen haar bewustzijn verloor.

Volgens de aanklagers wachten de slachtoffers van de drie nog steeds op excuses. “Van een sportman verwacht ik dat hij de consequenties van zijn daden onder ogen ziet en sorry zegt”, zei één van hen.

Manchester United gaf vrijdag al aan kennis te nemen van de zaak rond Maguire, die vorige zomer voor om en bij de 87 miljoen euro door Manchester United weggekocht bij Leicester City en werd daarmee de duurste verdediger ooit.

Nationale ploeg

Na zijn veroordeling werd Maguire, de kapitein van de nationale ploeg, uit de selectie gehaald. “In het licht van de ontwikkelingen van deze avond, kan ik bevestigen dat ik Maguire heb teruggetrokken uit het nationale elftal van Engeland voor de wedstrijden tegen IJsland en Denemarken”, laat de bondscoach weten. “Zoals ik eerder vandaag heb gezegd, hield ik me het recht voor om de situatie te herzien. Nadat ik heb gesproken met Manchester United en de speler heb ik de beslissing genomen die het beste is in het belang van alle partijen en met het oog op de impact ervan op onze voorbereiding volgende week.”

Harry Kane (Tottenham), nochtans in quarantaine na een trip naar de Bahama’s, is er wel bij. Kalvin Phillips (Leeds), Phil Foden (Manchester City) en Mason Greenwood (Manchester United) zijn er allen voor de eerste keer bij. Danny Ings (Southampton) maakt zijn rentree na vijf jaar afwezigheid.

Selectie:

Tammy Abraham (Chelsea), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Eric Dier (Tottenham Hotspur), Phil Foden (Manchester City), Joe Gomez (Liverpool), Mason Greenwood (Manchester United), Dean Henderson (Manchester United), Danny Ings (Southampton), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Michael Keane (Everton), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Burnley), Marcus Rashford (Manchester United), Declan Rice (West Ham United), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Raheem Sterling (Manchester City), Kieran Trippier (Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City), James Ward-Prowse (Southampton), Harry Winks (Tottenham Hotspur)