Regen en rukwinden ontsieren laatste vakantieweek
Foto: Hollandse Hoogte / Jan Boeve

Het is dinsdag overwegend zwaarbewolkt met vooral in het noordwesten en het centrum regen bij tussenpozen. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 24 graden in Belgisch Lotharingen.

Het is dinsdag overwegend zwaarbewolkt met vooral in het noordwesten en het centrum regen bij tussenpozen. De maxima liggen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 24 graden in Belgisch Lotharingen. De zuidelijke wind trekt in de loop van de dag aan en draait naar zuidwest. Tegen het eind van de dag wordt de wind vrij krachtig in het binnenland met rukwinden tot 60 km/u en krachtig aan zee met daar rukwinden tot 70 km/u, zegt het KMI.

Woensdag wordt het winderig en is het ‘s ochtends zwaarbewolkt met vooral in het noorden buien. In de namiddag krijgen we enkele opklaringen. De maxima schommelen tussen 16 graden op de Ardense toppen en 22 graden in Belgisch Lotharingen. Eerst staat er nog een vrij krachtige tot krachtige westenwind, die soms zeer krachtig is aan zee, met rukwinden tot 75 of zelfs 80 km/u. In de namiddag verzwakt de wind geleidelijk.

Donderdag wordt het tijdelijk rustiger en wisselend bewolkt met vooral in het noordelijke deel van het land enkele buien. De maxima schommelen tussen 17 en 22 graden bij een overwegend zwakke wind uit zuidwestelijke of veranderlijke richtingen.

Vrijdag gaat de wind opnieuw harder waaien. Het wordt wisselend tot zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. De maxima veranderen amper en liggen tussen 17 en 22 graden. De zuidwestenwind wordt in de loop van de dag matig tot vrij krachtig, of zelfs krachtig aan zee. Rukwinden zijn mogelijk tot 65 km/u.