De vijf beste films van Robbe De Hert
De Witte van Sichem.

Met films zoals ‘Blueberry Hill’ en ‘De Witte van Sichem’ liet regisseur Robbe De Hert een uitvoerig oeuvre na. Vijf hoogtepunten:

Dood van een sandwichman (1971)

In deze korte documentaire over de dat jaar verongelukte wereldkampioen wielrennen Jean-Pierre ‘Jempi’ Monseré kaartte De Hert, zoals de titel aangeeft, ook al de vercommercialisering van de wielersport aan.

De Witte van Sichem (1980)

Ernest Claes’ klassieke schelmenroman en meer: de opkomst van socialisme en Vlaams romantisch nationalisme, plus strikte ouders en begripvolle priesters.

Blueberry Hill (1989)

1957: Fats Domino op de radio, een opleiding metaal zonder uitzicht op een boeiend leven, opspelende hormonen: Michael Pas heette in de film niet toevallig Robin De Hert – Robbes echte naam.

Gaston’s war (1997)

Het verhaal van verzetsheld Gaston Vandermeerssche, die tijdens de Tweede Wereldoorlog Engelse gevechtspiloten naar Spanje smokkelde.

Lijmen/Het been (2000)

Naar de roman van De Herts geliefde Willem Elsschot, een tijdloos verhaal over de eenvoudige Laarman (Koen De Bouw) die oplichter Boorman (Mike Verdrengh) bijstaat en ten onder gaat aan gewetenswroeging.

In deze video vindt u een compilatie van enkele films die Robbe De Hert heeft gemaakt:

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig