Kirsten Flipkens doet wat ze voorspelde: (zwaar) verliezen tegen Johanna Konta
Foto: AFP

Kirsten Flipkens (WTA-79) heeft zich maandag in New York niet voor de achtste finales van het WTA-toernooi van Cincinnati (1.950.079 dollar) kunnen plaatsen.

In de tweede ronde verloor de Belgische kwalificatiespeelster kansloos van het Britse achtste reekshoofd Johanna Konta (WTA-15). Na 1 uur en 3 minuten stond de 6-2, 6-0 op het bord.

Voor Flipkens betekende het de vijfde nederlaag in zes duels met Konta. “Ze ligt me echt niet”, voorspelde 34-jarige Antwerpse zondag al.

Flipkens en Alison Van Uytvanck werden ook uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel. Het Belgische duo verloor met 6-4, 2-6 en 10-4 van de Russinnen Anna Blinkova en Veronika Kudermetova.

Kirsten Flipkens doet wat ze voorspelde: (zwaar) verliezen tegen Johanna Konta
Foto: AP

Mertens naar achtste finales

Elise Mertens (WTA-22) heeft zich maandag in Flushing Meadows, New York, voor de achtste finales van het WTA-toernooi van Cincinnati (1.950.079 dollar) geplaatst. De 24-jarige Limburgse nam in de tweede ronde in 2 uur en 18 minuten met 6-1, 6-7 (5/7) en 6-3 de maat van de Française Kristina Mladenovic (WTA-43).

Om een plaats in de kwartfinales geeft Mertens, vorige week finaliste in Praag, Veronika Kudermetova (WTA-41) partij. Die 23-jarige Russische verraste met een 7-5, 6-4 zege tegen het Tsjechische eerste reekshoofd Karolina Pliskova (WTA-3).

Mertens speelde één keer eerder tegen Kudermetova. In 2016 versloeg ze de Russische in de achtste finales van het ITF-toernooi van Moskou met 6-7 (3/7), 6-4 en 6-2.

Kirsten Flipkens doet wat ze voorspelde: (zwaar) verliezen tegen Johanna Konta
Foto: EFE

Heisa bij de mannen

Juan Manuel Galvan, de fysiektrainer van tennisser Guido Pella (ATP-35), heeft bij een tweede test negatief getest op het coronavirus. Dat liet de Argentijn, die niet mocht deelnemen aan het ATP-toernooi van Cincinnati wegens de besmetting van zijn begeleider, maandag weten. Hij is niet te spreken over de gang van zaken.

Pella werd uit voorzorg in quarantaine geplaatst na een positieve test van Galvan. Hij baalt nu omdat hij niet mocht spelen in Cincinnati. “Mijn fysiektrainer heeft negatief getest en blijkbaar ook nooit het virus gehad”, zegt hij op Instagram. “Iemand is zwaar in de fout gegaan en ik hoop dat daar een uitleg voor komt.”

Zondagmiddag vernam Pella het resultaat van een tweede test van Galvan. “Negatief dus, wat een toeval. Je kan je wel inbeelden hoe ik mij voelde na een week in afzondering.”

Eerder kwam er al kritiek op de uitsluiting van Pella en de Boliviaan Hugo Dellien (ATP-93), met name van ‘s werelds nummer een Novak Djokovic. Hij noemde het protocol dat de organisatie hanteert “ontransparant”.