Arjen Robben maakt langverwachte rentree bij FC Groningen in oefenduel met Almere
Foto: EPA-EFE

Arjen Robben maakt zaterdag zijn langverwachte rentree bij FC Groningen in een oefenduel met Almere City FC. De 36-jarige aanvaller bleek voldoende fit voor een basisplaats en speelde het eerste halfuur van de partij.

Robben stelde vorige week zijn terugkeer nog even uit. Hij sloeg het vriendschappelijke duel met PEC Zwolle uit voorzorg over. “Maar hij voelt zich er nu klaar voor”, zei trainer Buijs voor de camera van FOX Sports. “De bedoeling is dat hij 20 tot 30 minuten gaat spelen. Hij heeft ruim een jaar niet gevoetbald. Hopelijk kiest hij zijn momenten. Ik hoef geen twintig slidings van hem te zien. Hij moet ook slim zijn.”

Eerste wedstrijd in 14 maanden

“De kop is eraf”, zei Robben lachend tijdens de rust van het vriendschappelijke duel voor de camera van FOX Sports. “Het was lekker om weer een wedstrijd te spelen. Daar doe je het voor. Ik wil FC Groningen helpen. Maar niet alleen met de verkoop van seizoenkaarten of shirts, ook op het veld.”

Robben speelde voor het eerst sinds 14 maanden weer een wedstrijd. “Eindelijk weer de wei in”, zei hij. “Ik kom van ver en ik ben er nog lang niet. Maar ik zet goede stappen en dit half uurtje was ook weer lekker.”

Inhalen

“Het was best wel een beetje bijzonder”, zei de 36-jarige Robben over het oefenduel met Almere City. “Maar ik wilde gewoon geconcentreerd mijn ding doen. Het belangrijkste is dat ik fit blijf. We zien het wel. Het is ook de combinatie van een jaar niet voetballen en de leeftijd. Dat moet ik nu inhalen. Ik wil het liefst alle 34 competitieduels spelen. Maar dat zal ongetwijfeld niet gebeuren. Ik zal er ook wel een paar keer niet bij zijn.”

Robben maakte eind juni bekend terug te keren bij FC Groningen. Na zijn afscheid bij Bayern München deed hij een jaar niets. Robben gaf eerder al aan zich vooral te richten op de start van de competitie, op zondag 13 september thuis tegen PSV. Robben verliet FC Groningen in 2002 voor PSV en speelde later voor Chelsea, Real Madrid en Bayern München. (belga)