Doelman Jorn Brondeel ruilt FC Twente voor Willem II

Willem II heeft doelman Jorn Brondeel overgenomen van FC Twente. De 26-jarige Oost-Vlaming, die in Enschede nog een contract voor één jaar had, ondertekende in Tilburg een overeenkomst voor drie seizoenen. Hij trainde zaterdag een eerste keer mee met Willem II, waar ook landgenoten Mike Trésor Ndayishimiye en Elton Kabangu onder contract staan.

Brondeel kreeg zijn jeugdopleiding bij Lokeren en Zulte Waregem, maar maakte zijn profdebuut bij toenmalig tweedeklasser Antwerp. Daarna keepte hij twee seizoenen bij Lierse, waar hij al met Harald Wapenaar, de huidige keeperstrainer van Willem II, samenwerkte. In de zomer van 2016 maakte Brondeel de overstap naar Nederland, naar NAC Breda. Na een sterk anderhalf jaar in Breda, verkaste hij naar FC Twente. Daar kwam Brondeel in zijn eerste seizoen tot achttien wedstrijden, maar daarna kwam hij op de bank terecht.

In Tilburg wil Brondeel zijn loopbaan graag nieuw leven inblazen. “Willem II is in mijn ogen een stabiele club die de laatste jaren steeds beter is gaan presteren. Ik heb er zin in om te gaan werken bij een nieuwe club in een nieuwe omgeving. Keeperstrainer Harald Wapenaar ken ik goed van Lierse en ik ben ervan overtuigd dat hij samen met de rest van het team en staf het beste in mij naar boven haalt.” (belga)